Image

Image

De ambachtelijke bierbrouwerij van Blokzijl.

Bierbrouwerij Klinkert vindt u in hartje Blokzijl. In de Brouwerstraat 16, een pand uit 1614.

In de 17e eeuw was Bierbrouwerij De Zwaan hier al gevestigd, één van de vijf brouwerijen uit de zeer welvarende havenstad Blokzijl.Het eigen Blocksyl’s bier werd hier ooit verkocht en sindsdien brouwen verschillende generaties Klinkert hier nog steeds hun ambachtelijk bier.

In de kelder zijn restanten van één van de oude brouwerijen ontdekt. De eigen natuurlijke waterbron is gecombineerd met pure ingrediënten nog steeds de basis van het ambachtelijk gebrouwen speciaal bier.

Klinkert Bier, uniek en gebrouwen in Blokzijl


Proef Blokzijl

onze bieren
De Vuurtoren (Blond)

Image
De heer C. Klinkert was de laatste vuurtorenwachter van blokzijl.
Hij heeft in 2008 op 94 jarige leeftijd de openingshandeling mogen voltrekken van de replica van de vuurtoren aan de rand van de toenmalige Zuiderzee.
De Vuurtoren Blond is een bier van hoge gisting. Met een typisch fris vurige afdronk met lichte sporen van citrus en een tikkeltje caramel.


Bestel De Vuurtoren
De Zeedeijk (Donker Dubbel)

Image
De Zeedijk in Blokzijl is de verbinding tussen de Bierkade en de Brouwerstraat. Beide Straten verwijzen naar het rijke Bierbrouwersgilde in Blokzijl.
De Zeedijk Donker Dubbel is een extra hoppig en bitter bier. Tevens proef je ook veel fruitige smaken die deze bittere smaak weet te verzachten.


Bestel De Zeedijk
Het Kanon (Tripel)

Image
Het Kanon van Blokzijl,
Dit kanon herinnert zich aan de waarschuwingsfunctie van hoog water of overstromingen. Op 3 februari 1825 werd 's avonds gewaarschuwd voor overstroming door schoten af te vuren, een teken dat er gevaar dreigde voor ‘have en goed’ van inwoners in het achterland.
Het Kanon Tripel is een vrij zware biersoort. De basis is gerstemout en tarwemout en door de toevoeging van suiker is de smaak zoetig. Suiker als toevoeging zorgt ook voor het hoge alcoholpercentage. De kleur van tripel is goudblond.


Bestel Het Kanon
Image
Over Ons


Klinkert Bier Brouwerij en Delicatessen werd in februari 2018 officieel geopend. In de winkel worden streekproducten verkocht en bieren worden gebrouwen in eigen pand.

Openingstijden:
Donderdag 8.00-17.30
Vrijdag 9.00-17.30
Zaterdag 9.00-17.30
Tevens op afspraak geopend

Contact


Klinkert Blokzijl

Brouwerstraat 16
8356 DV Blokzijl

T: 06-42331764 / 06-22959138
E: info@klinkertblokzijl.nl


Bestel via Whatsapp